Leikkuulautatelineen tarina


Tarina leikkuulaudan taustalla

Leikkuulauta – pesun jälkeen, mihin sen taas laitan kuivumaa? Pöydälle tiskialtaan taakse – ei – siellä se menee pilalle, kun vesi roiskuu leikkuulautaan ja sen reuna jää aina vähän märäksi, sitten leikkuulaudan reuna tummuu (oho!) ja eihän se kuivu ollenkaan.

Laitan sen astiakuivauskaappiin – no miten sen sinne asettelen?

 

Mie haluan leikkuulautatelineen – en halua sellaista mitä on saatavilla– ne suunniteltu ennemmin suurtalous käyttöön kuin kotiin.  Metallisia kyllä löytyy, mutta kyllä siinä olisi hyvä olla muutakin materiaalia – mielessä alkoi jo syntyä ajatus minkälainen se olla pitää.

 

Siitä se ideointi lähti.

 

Haluan sellaisen telineen mihin voin laittaa leikkuulaudat heti pestyäni ne niin, että vesi ei pilaa keittiöntasoja (minun ei tarvitse olla huolissaan siitä, että valumajälkiä syntyy keittiön tasoille).

Haluan telineen mihin voin laittaa ne kolme leikkuulautaa mitä me käytämme.

Haluan siistin ulkonäön, mutta en mitään liian hienoa. En halua muovista telinettä – haluan puisen.

Haluan suht pienen niin, että keittiön tasojen pinta-alasta vain pieni osa menee tälle telineelle.

Haluan sellaisen, johon leikkuulaudat on mukava laittaa eli tyylikäs pieni kompakti paketti?

 

Paljon oli minulla alussa toivomuksia!

 

Kompromisseja matkan varrella – metallista piti taivuttaa ”säleiköt” koska puusta ne on hieman vaikea saada. Pintakäsittely puulle vaati tutkimista – löytyi hyvät aineet, jotka suojaavat puuta vesiroiskeilta.

Ja miten sitten kiinnitämme metallikaaret niin, että teline on tukeva ja ei kaadu, kun laitamme hieman painavamman leikkuulaudan telineeseen? Kokeilujen kautta saimme ratkaistua ongelman.

Testissä kotonamme kolme vuotta ja ilman en enää tule toimeen – toimii loistavasti – tekee sen mitä lupaa ja vielä kolmella eri värivaihtoehdolla – on tummaa, on vaaleaa ja on tammea – jokaisen omaan makuun saatavilla.

Tumma ja vaalea on suomalaista koivua.

 

Monta vaihetta läpikäyneenä tulos on mielestämme sellainen, kun pitää olla – karsittu kaikki ylimääräinen pois – yksikertaisuus on valttia!

Shopping Cart
Scroll to Top