Ravintoaineena mustikka on maailman parhaita antioksidantteja.
Siinä on erittäin paljon antosyaaneja ja flavonoleja, erityisesti kversetiiniä. Marjassa on kaikkia B-vitamiineja, runsaasti folaattia ja hyvin paljon A-vitamiinia. Muiden marjojen tavoin se toki sisältää myös C-vitamiinia.
Marjassa on myös karotenoideja, muun muassa luteiinia ja zeaksantiinia, sekä paljon E- ja K-vitamiinia, kaliumia, vähän magnesiumia, jonkin verran kalsiumia ja fosforia, melko paljon rautaa ja jonkin verran sinkkiä, seleeniä, jodia sekä natriumia.
Myös mustikan lehdissä on paljon terveellisiä ravintoaineita. Lehdet ovat antibakteerisia, ja ne pystyvät estämään ja hidastamaan lihatuotteiden rasvojen hapettumista. Keväällä ennen lehtiin puhkeamista mustikanvarvut sisältävät muun muassa paljon kromia ja C-vitamiinia.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/era/artikkeli-1.1158367?gclid=Cj0KCQjw8IaGBhCHARIsAGIRRYq6spM107YW0Zpn_TtFjPW4GbHwCPWcT3DotGevUiA2TmMxi4MW7rMaAr8lEALw_wcB
Metsässä oleilu kohentaa mielialaa, lievittää stressiä ja laskee verenpainetta. Lue lisää